De Geer te Houten | Technisch ontwerpfase

Published by

Posted on 1 november 2019

Locatie: Houten, Nederland
Voltooiing: 2020

Architect : reA Architectuur
Klant: CZP Investments | Ps-groep
Programma: pleeggezin, gemengde huisvesting
Sector: renovatie, transformatie

Het technisch ontwerp voor de renovatie- en nieuwbouwwoningen is gestart. Het technisch ontwerp is een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces. Het is de set met gegevens op basis waarvan één of meer aannemers een prijs kunnen maken voor de realisatie van het ontwerp. Deze gegevens bestaan altijd uit een set gedetailleerde technische tekeningen van het ontwerp, aangevuld met een technische omschrijving of een bestekboek waarin de specificaties en eisen van de op tekening weergegeven onderdelen omschreven zijn. Het is dus belangrijk dat deze goed in elkaar steekt om misverstanden tussen betrokken partijen te voorkomen.

De daken van de nieuwbouw zijn voorzien van een puntdak. De zuidgevel is voorzien van zonnepanelen en de noordgevel van een groen dak (sedummixmat). De uitwerking van het dak met de zonnepanelen is nogal een precies werkje en hiervoor ben ik op zoek naar de juiste pv-panelen leverancier.

Wij willen hier gebruik maken van een zogeheten indak pv-panelen systeem dat direct zorgt voor de waterkering. In dit systeem moeten de dakramen er zo strak mogelijk in passen. Hiermee bedoel ik dat de koppeling tussen een pv-paneel en dakraam er zo ‘simpel’ mogelijk uit moet zien.

Het systeem zal voorzien worden van zwarte pv-panelen met een maatvoering van 1650x980mm. Wie kan mij hiervoor de perfecte partij aanbevelen? Laat een comment achter.

Houten | Seniorenwoningen | De Geer

  1. 1 november 2019 at 14:30

    Wie kan mij de perfecte partij hiervoor aanbevelen? Laat een comment achter.

ADD A COMMENT