Update renovatie Oudenoord 6, Utrecht

Published by

Posted on 7 oktober 2016

Update renovatie Oudenoord 6, Utrecht

Inmiddels zijn wij, exclusief de bouwvak, 5 maanden verder en hebben we verscheidene deadlines behaald met betrekking tot de renovatieplannen van de Oudenoord 6 te Utrecht. De omgevingsvergunning is binnen, het technisch ontwerp is gereed en er is begonnen met het leeghalen en kaal slopen van het pand. In samenwerking met Bremen bouwadviseurs zijn de aanbestedingen begonnen (hierover binnenkort meer). Hierbij is het noodzakelijk dat er voor verduidelijking van het plan de werktekeningen geproduceerd worden.

foto-algemeen-640x427

Bestaande situatie (bron: Re-A architectuur)

kaalsloop-oudenoord-6

De uitvoering van de plannen voor Oudenoord 6 in Utrecht zijn begonnen. Als eerste wordt de oude inrichting verwijderd. De fraaie oude betonnen constructies komen te voorschijn (bron: Re-A architectuur).

 

 

schets-nieuwe-situatie

Schets nieuwe situatie (bron: Re-A architectuur)

Het ontwerp

Om het gebouw geschikt te maken voor de RINO groep (en de 21ste eeuw) is een ingrijpende renovatie noodzakelijk. De gevels en het dak worden geïsoleerd en opnieuw afgewerkt. Daarbij vormt de originele nieuw-zakelijke architectuur de inspiratiebron. Belangrijk onderdeel daarvan is de volledig glazen gevel op de begane grond die toegang biedt tot het ontvangstgebied van de RINO groep. Op de eerste en tweede verdieping komt een verzameling aan onderwijsruimten en op de derde verdieping de werkplekken van de ongeveer 60 medewerkers. De klimaatinstallaties worden vervangen en zullen voorzien in een Frisse Scholen klasse B niveau. De inpassing van de installaties is met veel zorg gebeurd, mede omdat er voor gekozen is om een maximale hoogte aan de ruimten te geven door het in het zicht laten van de oude betonnen constructies. Dit ruwe beton wordt in de inrichting gecombineerd met glazen binnenwanden, strakke witte wanden, bamboe lamellen en panelen. De werkplekken worden opgedeeld in clusters die van elkaar zijn gescheiden door glazen overleg- en samenwerkruimten. Centraal tussen de werkplekken komen twee royale binnentuinen.

De ingebruikname zal in januari 2017 plaatsvinden.

 

schets-begane-grond

Schets begane grond

schets-eerste-verdieping

Schets eerste verdieping

schets-derde-verdieping

Schets derde verdieping