Renovatie kantoorgebouw aan de Oudenoord te Utrecht

Published by

Posted on 26 april 2016

Renovatie kantoorgebouw aan de Oudenoord te Utrecht

In opdracht van ReA Architectuur zal Deap bouwvisie ondersteunen bij de bouwkundige uitwerking van de renovatie van een kantoorgebouw aan de Oudenoord te Utrecht.

Het kantoor, momenteel in gebruik door de Arbeidsinspectie in Utrecht, is een kantoorpand uit het begin van de jaren zestig van de twintigste eeuw. Het kantoor toonde als een grote rechthoekige doos waarvan de voorkant enigszins overhelt. De zijgevels zijn witgepleisterd, terwijl de gevel aan de straatkant is opgedeeld in stroken ramen en grijze betonplaten.

In 1994 is het gebouw gerenoveerd onder leiding Gerrit Kuen van Koetsier & Kuen Architecten (zie afbeelding hieronder). Het bureau heeft hierbij getracht de drie verschillende afdelingen van de Arbeidsinspectie een eigen atmosfeer te geven.

Met de RINO groep BV als nieuwe huurder is het noodzakelijk te renoveren en volledig aan te passen aan de huidige gebruikerswensen. Zowel interieur als exterieur zal een gehele metamorfose ondergaan.

UTRECHT - Oudenoord 6

Dit artikel zal regelmatig ge-update en gerepost worden op onze website en de social media kanalen van Deap bouwvisie. Volg ons om op de hoogte te blijven van deze verbouwing.