tussenwoning zelfbouw woningmarkt eigen huis bouw droomhuis interieur

Groene gevels en daken

Published by

Posted on 11 november 2015

Zelfbouwwoning Harmonie is voorstander van de toepassing van groene gevelelementen en groene daken. Deze groene elementen geven op speelse wijze het model een mooie natuurlijke uitstraling. Het groen heeft daarnaast ook nog praktische, financiële en milieutechnische voordelen. Verder zijn het terugdringen van de stedelijke verwarming, meer biodiversiteit en betere isolerende eigenschappen van gebouwen eveneens belangrijke voordelen die je hieruit kan halen. Uit onderzoek blijkt dat binnensteden met groen ’s zomers al snel enkele graden koeler zijn. Bovendien nemen de planten luchtverontreinigende stoffen op, met name ultrafijne deeltjes die normaal gesproken diep in de luchtwegen ingeademd worden. Kortom de toepassing van groen bij uw droomwoning heeft een enorme meerwaarde!

Een van de ervaren partijen die kan adviseren in de toepassing van groenelementen is Sempergreen. Sempergreen® heeft al talloze projecten op haar naam staan. Onder de naam Sempergreen® Vertical Systems levert het bedrijf twee voorbegroeide, modulaire producten voor groene gevels. Het Flexipanel voor iedere denkbare gevel, zowel indoor als outdoor en het Framepanel, speciaal ontwikkeld voor geluidsschermen en erfafscheidingen. De in eigen kwekerij voorbegroeide panelen worden beplant met een variëteit aan plantsoorten. Deze worden altijd aangepast aan de situatie van de gevel en het klimaat.

Steeds meer gemeenten verstrekken subsidie om de toepassing van groene daken en groene gevels te stimuleren. Ook zij zien hoe belangrijk ‘groen’ is voor het milieu en het leefklimaat in hun gemeente. Om u op weg te helpen, zetten we de gemeenten die subsidie verstrekken voor u op een rijtje:

Amsterdam

Apeldoorn
Capelle ad IJssel
Delft
Den Haag
Eindhoven
Groningen
Haarlem
Harderwijk
Hengelo
’s-Hertogenbosch
Leeuwarden
Leiden
Nieuwegein
Nijmegen
Rotterdam
Soest
Utrecht 
Zaanstad

Heeft u ook interresse in de toepassing van groen bij uw droomwoning, Deap bouwvisie begeleidt u daar graag bij.

Sempergreen gevel